Fargerik wok med kylling

4 personer

 4 stk  kyllingfilet 

 ½ ts  salt

¼ ts  pepper

 1 stk  løk 

 3 stk  gulrot 

 1 stk  brokkoli 

ca. 200 g  hodekål 

 1 pk  frisk babymais 

 1 stk  rød chili 

ca. 10 stk  grønn frisk asparges 

 1 stk  grønn paprika 

 1 stk  rød paprika 

ca. 50 g  sukkererter (kan sløyfes)

ca. 2 dl  bønnespirer (kan sløyfes)

1. Skjær kyllingfilet i strimler.

2. Skjær løk i tynne båter, gulrøtter i tynne skiver og chili i tynne ringer. Del brokkoli i små buketter. Finsnitt hodekål. Del minimais i to.  Brekk av den nederste delen på aspargesen og skrell resten forsiktig. Del dem i 3-4 biter. Skjær paprikaen i passe store flak eller strimler. Sukkerertene kan være hele eller deles i to om de er lange.

3. Ha olje i en wok og la den bli varm. Ha i kjøttet og bruk to stekeredskaper for å røre kjøttet raskt rundt i pannen til det er jevnt hvitt. Tilsett salt og pepper. Ta opp kjøttet og hold det varmt.

4. Tilsett grønnsakene i pannen rangert etter hvor lang steketid de trenger for å bli møre. Ha så kjøttet tilbake i pannen og la alt bli varmt.

Server med kokt pasta eller nudler.

Vil du ha mer asiatisk smak på maten kan du tilsette litt soyasaus og østerssaus. For å variere smaken ved senere anledninger er det greit å ha en flaske søt soyasaus eller søt chilisaus for hånden. Disse sausene kan hver enkelt tilsette maten etter behov - nesten som å drysse på litt ekstra salt og pepper

Kylling Carbonara

 For 4 personer

400 g  kyllingkjøttdeig 

ca. 2 ss  smør til steking

ca. 300 g  tagliatelle 

 1 bunt  grønn frisk asparges , delt i to

 1 beger  rød cherrytomat , delt i to

 4 stk grovhakket vårløk 

 ½ båt finhakket hvitløk 

ca. ½ ts  sukker 

SALT OG PEPPER

  •  1 dl  matfløte 
  •  3 stk  eggeplomme 
  •  4 ss  parmesan 
  •  8 blad  frisk basilikum 

 

1. Stek kyllingkjøttdeigen i to omganger, slik at den blir stekt og ikke kokt. La den gjerne være i litt store biter, slik at den forblir saftig. Krydre med salt og pepper.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken.

3. Stek asparges i stekepanne 3-4 minutter. Tilsett cherrytomater, vårløk og hvitløk. Smak til med sukker, salt og pepper. Sukker gir sødme til tomatene. Ha den stekte kjøttdeigen tilbake i pannen og bland sammen.

4. Sil av vannet på pastaen. Pisk sammen eggeplommer og matfløte og hell blandingen over den varme pastaen. Rør godt om. Bland pasta, kjøtt og grønnsaker.